גרנולה יכולה להיות גם חטיף בריא,
אם לא ממתיקים אותה יותר מדי, היא יכולה , לנחם, להשביע ולהוריד כולסטרול.
המון מתכונים מסתובבים ברשת, שלי… הכי טעים 🙂
ממליצה לא להכין פחות מ 6 כוסות כי היא מתחסלת מהר.
גרנולה ביתית משובחת:
מצרכים:
6 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס פשתן טחון
1/2 כוס דבש
1/2 כוס מים רותחים
אפשרות: 1 תפוח עץ רצוי גראנד – (קלוף, קוביות)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
מערבבים את כל החומרים היבשים, שמים בתבנית וקולים בתנור כ 10 דקות.
שופכים את הדבש שעורבב עם המים החמים על התערובת שבתבנית מערבבים בכף עץ.
בשלב זה ניתן להוסיף קוביות תפוח עץ (לא חובה) ולהמשיך לקלות עוד כ 20 דקות או עד שמתייבשת הגרנולה.
לשמור לאחר שמתקררת בכלי אטום.
מאמר:
שומנים וכולסטרול – הטוב הרע והלא נורא