לחם מחמצת

200 גרם מחמצת

12 גרם מלח

400 מ"יל מים

600 גרם קמח לחם. (אני משתמשת ב 80% כוסמין מלא ללחם)

——

אופן ההכנה:

בקערה להכניס את המחמצת והמים, לערבב בכף.

להוסיף את הקמח לערבב בידיים.

אחרי חצי שעה, להוסיף את המלח, חופן גרעיני חמנייה /גרעיני דלעת/אגוזי מלך/זיתים פרוסים…

הבצק יהיה קצת דביק.

 

לכסות בניילון צמיד למספר שעות עד שמכפיל את נפחו.

אני מקפלת ומסובבת את הבצק מספר פעמים (לפחות 10)

לשים נייר אפיה בתוך תבנית מלבנית גבוהה

לשים את הבצק המתוח בתבנית להתפחה אחרונה (כחצי שעה)

לבזוק קמח על הלחם ואז לחרוץ אותו בזווית של 45 מעלות.

 

להכניס לתנור שחומם מראש ל 230 מעלות

עם תבנית מים בתחתית התנור.

 

אפיה:

25 דק' אפיה עם תבנית המים. 25 דק' אפיה בלי התבנית.

להוציא מהתנור ולצנן על רשת.   כדאי שהלחם יתקרר לפני שפורסים אותו.

בתאבון…

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat