מתכון לקרקרים ללא גלוטן, טבעוני ומלאי חיים
1 כוס קמח חומוס או קמח עדשים כתומות
1 כוס קמח טפיוקה
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כוס גרעיני חמנייה/דלעת
1/4 כוס זרעי פשתן
1/2 כוס שומשום
כף חומץ פשוט
7 כפות שמן זית
7 כפות טחינה
מים – עד לדלילות של המסה, כ- 240 מ"יל לפחות
(צריך להיות קצת יותר דליל מבלילה של בלינצ'ס, כדאי שהקרקרים יהיו ממש דקים)
תבלינים : פפריקה/אבקת שום/זעתר/שומשום שחור/קימל/כמון – כיד הדמיון
אופן ההכנה:
פשוט לערבב הכל למסה אחידה
על נייר אפיה, לצקת מהבלילה, כ 2-3 מצקות של מרק ולשטח על הנייר לשכבה דקיקה.
אני מכניסה 3 תבניות במקביל על טורבו. 170 מעלות כ 30 דקות. (יכול להיות גם יותר זמן)
כששולי הקרקרים בתבנית מתייבשים להוציא אותם ואת מה שנשאר לח, להפוך ולהמשיך לייבש.
בתאבון…