גרנולה ביתית

קערית עם גרנולה ליד קרש חיתוך

גרנולה יכולה להיות גם חטיף בריא,

אם לא ממתיקים אותה יותר מדי, היא יכולה , לנחם, להשביע ולהוריד כולסטרול.

המון מתכונים מסתובבים ברשת, שלי… הכי טעים 🙂

ממליצה לא להכין פחות מ 6 כוסות כי היא מתחסלת מהר.

גרנולה ביתית משובחת:

 מצרכים:

6 כוסות שיבולת שועל

1/2 כוס גרעיני חמנייה

1/2 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס גרעיני דלעת

1/2 כוס פשתן טחון

1/2 כוס דבש

1/2 כוס מים רותחים

אפשרות: 1 תפוח עץ רצוי גראנד – (קלוף, קוביות)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180  מעלות

מערבבים את כל החומרים היבשים, שמים בתבנית וקולים בתנור כ 10 דקות.

שופכים את הדבש שעורבב עם המים החמים על התערובת שבתבנית מערבבים בכף עץ.

בשלב זה ניתן להוסיף קוביות תפוח עץ (לא חובה) ולהמשיך לקלות עוד כ 20 דקות או עד שמתייבשת הגרנולה.

לשמור לאחר שמתקררת בכלי אטום.

 

מאמר:

שומנים וכולסטרול – הטוב הרע והלא נורא

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat