עלי כובע נזיר ממולאים-
רכיבים:
1.5 כוסות אורז עגול מלא
3/4 2 כוסות מים
בצל גדול קצוץ
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור שמיר קצוץ
1/2 נענע קצוצה
כף רסק עגבניות או עגבנייה טרייה מרוסקת
עלי כובע נזיר – בינוניים עד גדולים (לא לחלוט)
מלח
אופן ההכנה של המילוי:
מטגנים את הבצל
מוסיפים אורז
מים
כל הירוקים ותיבול
מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים עד לספיגת הנוזלים.
האורז יהיה כמעט מוכן לגמרי קצת קשה.
ההכנה:
הופכים עלה כובע נזיר
שמים ככף מהתערובת המוכנה.
מגלגלים (דפנות פנימה ולגלגל)
מניחים בסיר כשהפתח כלפי מטה
מסדרים אחד על השני ובסוף מניחים צלוחית הפוכה כדי שהם לא יצופו כשמוסיפים את הנוזלים.
נוזלים לבישול העלים הממולאים:
מים
מיץ מלימון טרי
מלח
שופכים את הנוזלים על הצלוחית עד כמעט לכיסוי העלים.
מבשלים כ 15 ד
בתאבון
מתכונים נוספים: